Francie je proslulá svými
výbornými víny stejně jako
vynikající gastronomií. Především rozmanitost a kvality sýrů jsou všeobecně známé - přes 300 různých druhů, pro každý region nějaký specifický - třeba
alsaský sýr münster, Saint-Nectaire a cantal z
Auvergne,
camembert, ovčí sýr
bleu de brebis... Každý region má svou zvláštní gastronomii se specialitami - ryby, ústřice a dary moře, bretaňské palačinky a mošt cidre, husí játra z
Périgordu... Burgundská vína, šampaňské a
vína Bordeaux jsou pojem samy o sobě, proslulé jsou i vinice
Alsaska a údolí Loiry.
Podmínky pro cestování do zahraničí
naleznete zde. Termíny zájezdů, kde uvidíte "
objednat " nebo "
poptat",
jsou aktuálně dostupné. V případě, že zájezd v určitém termínu nelze vzhledem ke spřísněným restrikcím uskutečnit, je označen "
odloženo".