Typy zájezdů

Destinace

Vyhledat zájezd

Zájezdy - Gaskoňsko - Francie 2020, 2021

Gaskoňsko zná téměř každý jako zemi dvou proslulých literárních postav, básníka a vojáka Cyrana z Bergeracu a mušketýra d'Artagnana. Na Dumasův román upomíná také bílý přístav a pevnost La Rochelle. Známá je také ostrovní pevnost Boyard a jistě není potřeba představovat skvělé víno Bordeaux a koňak. A oblast Gaskoňska a Akvitánie toho může nabídnout ještě víc: pláže na Stříbrném pobřeží, bělostné duny s borovými lesy - Landy, divoké vlny vhodné k provozování vodních sportů i poklidné a bezpečné moře kolem La Rochelle. A také krásná města, zámky a početné památky, což platí i o severněji položeném kraji Poitou-Charentes.

Podmínky pro cestování do zahraničí naleznete zde. Termíny zájezdů, kde uvidíte "objednat" nebo "poptat", jsou aktuálně dostupné.

Gaskoňsko - Francie - 2020, 2021 výpis zájezdů:

FILTROVAT




Vyberte oblast destinace Francie Vyberte podoblast destinace Francie
načítám data

Zájezdy Gaskoňsko - související články:

Zelený ráj jižní Francie

Zájezd CK GEOPS Zelený ráj Francie, kaňony, víno a památky UNESCO dává už svým názvem znát, co všechno je v něm obsaženo. Opisuje oblouk vnitrozemskými kraji jižní Francie, které jsou turisty méně navštěvované, ale přitom bohaté jak na památky a architektonická díla, tak na přírodní krásy, a nabízejí také spoustu gastronomických požitků. Zobrazit celý článek

Gastronomie krajů Gaskoňsko a Languedoc

Gaskoňsko, to jsou jídla z kachního nebo husího masa včetně jejich jater a sádla. Místní tradiční pokrmy využívají místních lesních hub, lanýžů, ořechů a česneku a dále zvěřínu z místních lesů hlavně kančí a zaječí maso v kombinaci s víny z oblasti Bergeracu a kozími sýry. Gastronomie Languedocu je již ovlivněná blízkostí Španělska a Katalánska a Středozemního moře a zdejší vína už mají jižní ráz a blíží se vínům z Provence.

Zobrazit celý článek

Gastronomie Bordeaux

Gastronomii Bordeaux nejvíce ovlivňuje Atlantický oceán, který je plný ryb a plodů moře a omývá i louky a díky silnému přílivu a odlivu se mořská voda dostává až hluboko do vnitrozemí. Pěstují se tu ústřice na ústřičných lavicích a ve vnitrozemí se chová dobytek a drůbež. Místní dobytek, který pojídá trávu z prosolených luk, prý má přirozeně slané maso. Z místního slavného červeného vína se dělají výborné omáčky na maso i ryby a zlatavá dezertní vína se ideálně hodí ke speciálním husím játrům foie gras. A pečou se tu výborné máslové koláče… Seznamte se s jedninečnou gastronomií Bordeaux na poznávacích zájezdech do jižní Francie. Zobrazit celý článek

Gastronomie jihozápadní Francie - Baskicko, Périgord a Bordeaux

Baskické gastronomii vládnou feferonky, základ jídel tvoří především mořské i sladkovodní ryby a korýši, šunka, drůbež a divocí holubi, oblibě se těší ovčí sýry. Périgord je krajem drůbeže, omeletek a plněných jídel s hříbky, lanýži, kaštany a ořechy a vyrábí se tu delikatesní jatýrka foie gras. Sláva Bordeaux obletěla celý svět zejména díky prestižním vínům. V restauracích si můžete vychutnat ústřice nebo grilované žebírko s dobrým bílým vínem Entre-Deux-Mers nebo červeným Saint-Emilion z Libournais. Bordeaux nabízí tradiční a vybranou gastronomii úzce spjatou se španělskou kuchyní. Zobrazit celý článek

Gastronomie francouzského Baskicka

Baskické gastronomii vládnou feferonky, základ jídel tvoří především mořské i sladkovodní ryby a korýši, šunka, drůbež a divocí holubi. Ve velké oblibě jsou husí či kachní jatýrka foie gras a tvrdé i měkké ovčí sýry. Zobrazit celý článek

Vína jihozápadní Francie

Tato vinařská oblast zahrnuje několik dílčích regionů, která však mohou směle konkurovat známějším vínům z Bordeaux. V první řadě jde o oblast Bergeracu (vína velmi podobná Bordeaux, stejně kvalitní, ale mnohem levnější), dále sladká bílá vína Monbazillacu nebo Cahors, Gaillac či Irouléguy s víny drsnými, bohatými tříslovinami, ale zcela originálními a vyrobenými z odrůd, která jinde na světě nenajdete – Tannat, Fer, Len de L´Elh, Gros nebo Petit Menseng.

Zobrazit celý článek

Vína Bordeaux

Červená i bílá vína v rozsáhlé oblasti Bordeaux můžeme ochutnat v široké škále chutí. Je zde na 20.000 výrobců a tak si vybere každý. Odborníci doporučují především červená vína z kraje Haut-Médoc, Graves, Pauillac, St.Emilion či Pomerol. Najdeme zde vína vhodná k dlouhodobému skladování, která jsou vynikající i po stovce let i lehká vína vhodná k okamžité konzumaci. Jak by bylo možné na poznávacích zájezdech do oblasti Bordeaux a Akvitánie přehlížet vína bordeaux?

Zobrazit celý článek
Musíte potvrdit souhlas se zpracováním informací.

Upozornění

Pro pokračovní je třeba souhlasit se zpracováním osobních údajů

Zkontrolujte formát e-mailu

Upozornění

Zkontrolujte formát E-mailu